Resultaten voor positieve eigenschappen adhd

positieve eigenschappen adhd
De positieve eigenschappen van ADHD in een animatiefilm gevat Dokter Bosman.
Pieter Frans wil met zijn animatiefilm de positieve eigenschappen van ADHD naar voren laat komen. De negatieve eigenschappen, zoals druk en chaotisch zijn, komen volgens hem veel meer ter sprake dan de positieve. Hij wil aan mensen met en zonder ADHD meegeven dat het veel meer is dan alleen het negatieve.
Leven met ADHD Gezondheidsnet.
Ten onrechte, want er zijn ook veel waardevolle eigenschappen te noemen. Wat te denken van creatief, origineel, avontuurlijk en energiek? Iemand met ADHD is niet zomaar in een hokje te plaatsen. Hier lees je hoe je het beste met de stoornis om kunt gaan, zodat de positieve karaktereigenschappen nog meer tot zijn recht komen.
Complimentenspel voor kinderen met ADHD Kinderboekwinkel de Toverlantaarn.
Complimentenspel voor kinderen met ADHD. Het Complimentenspel voor kinderen met ADHD bevat 80 kaartjes met Stoere, Speelse en Sprankelende Complimenten. Dit spel helpt ouders, leerkrachten, begeleiders en. kinderen om te kijken naar de positieve kanten van kinderen met ADHD. Kinderen met ADHD hebben hele mooie, unieke eigenschappen en kwaliteiten.
Kenmerken van een medewerker met ADHD / ADD.
Kenmerken van een medewerker met ADHD / ADD. Zoveel mensen met ADHD / ADD, zoveel verschillen. Ook mensen met ADHD / ADD zijn uniek. Met hun eigen kwaliteiten en valkuilen, met hun eigen gebruiksaanwijzing van wat wel en niet werkt op het werk. Bij deze medewerker werkt het in ieder geval wél anders dan bij 95% van de rest van het personeel. Waar kan je in de praktijk nou uit tegenaan lopen? En wat zijn nou juist de mogelijkheden? De positieve eigenschappen?
ADD True Colors Coach.
Verwerken van indrukken en prikkels kost veel tijd en energie. Vaak worden alleen de negatieve kanten van ADHD belicht, maar er zijn genoeg positieve eigenschappen. Bijvoorbeeld het sensitief zijn, intuïtief, creatief, veerkrachtig, empathisch, snel en out of the box kunnen denken.
ADHD en ADD kenmerken en behandeling bij kinderen jeugdigen.
Doordat ze goed zijn in het direct nemen van beslissingen zijn beroepen bij de brandweer, politie, ambulancedienst of als crisismanager geschikt. Het zijn slechts voorbeelden waar je met je sterke eigenschappen iets kan bereiken. Hou je ervan om meer in de zakenwereld te werken en ben je een gemakkelijke prater? Dan zijn beroepen als verkoper of vertegenwoordiger misschien wel iets voor jou. En wat dacht je van een beroep in de sport? Wilt u meer weten? Wilt u een afspraak maken of wenst u meer informatie over de behandeling van ADHD en ADD bij kinderen en jeugdigen, dan kunt u een e-mail sturen naar mevr. Milou Scholten, m.scholten@eclg.nl. of bellen naar 085 877 16 73. Aanmelden voor onderzoek/behandeling. Jeugd GGZ algemeen. Trauma's' en traumaverwerking. Time timers kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn om kinderen een beter inzicht te geven in de begrippen verstrekken" tijd" en resterende" tijd." Timer timers prijzen. Download Time timer brochure. Recent onderzoek toont aan dat een aandachttraining mindfulness leidt tot sterke vermindering van gedragsproblemen, impulsiviteit en verbetering van aandacht en concentratie. In de documentaire Pillen of Chillen van de NPO bevestigen ouders en kinderen de positieve ervaringen met de training.
GGZ Standaarden.
ADHD is eigenschap met nadelen en vooral ook voordelen.
En het is ontegenzeggelijk waar, tegenover als die wat lastige eigenschappen stond vaak een aantal positieve eigenschappen, die de meeste mensen niet hadden. En dat is de andere kant van de medaille die nu ADHD heet. De voordelen van ADHD. Bij iemand met ADHD is de prikkelregulatie in de hersenen écht anders dan gemiddeld. Niet beter of slechter, maar anders. Er vallen ADHDers andere zaken op. Schijnbaar onbelangrijke details kunnen zomaar de onverdeelde aandacht krijgen. Of dat een probleem is, is contextafhankelijk. Dat betekent dat het in de ene situatie als nadeel en in de andere als voordeel beleefd kan worden. De kunst van omgaan met ADHD zit dus vooral in het feit, dat je voor jezelf een context kunt creëren, waarin de eigenschappen van ADHD in je voordeel werken.
Wat is ADHD en ADD Een korte beschrijving ADHD-Nederland.
Vaak sprake van onderpresteren. Vaak rustige, wat verlegen, bedachtzame, dromerige, mensen. Typische ADD kenmerken zijn.: het overzicht verliezen in situaties. moeite met de aandacht houden bij zaken die minder interesse wekken. juist enorm geconcentreerd bezig zijn met zaken die interessant zijn hyperfocus, vergeetachtig zijn. moeite hebben met het nemen van beslissingen. moeilijk in actie/beweging komen. Het verwerken van indrukken en prikkels kost een ADD-er tijd en energie. Positieve eigenschappen van mensen met ADD zijn dat ze vaak sensitief zijn, creatief zijn, snel kunnen denken en goed goed in het bedenken van oplossingen voor problemen. Maar die kwaliteiten kunnen natuurlijk ook net zo hard tegen je werken, dan ben je snel overprikkeld, goed in het bedenken van problemen, en verzin je teveel nieuwe dingen. Dus het is de keerzijde van dezelfde medaille. Met onze coaching kijken we hoe je gebruik kan maken van je eigenschappen in plaats van er last van te hebben. Veel mensen met ADD ervaren juist dat ze dromerig en afwezig zijn en alleen door veel externe prikkels actief kunnen deelnemen aan het leven. Download het gratis e-book ADHD: Heb ik het of heb ik het niet?

Contacteer ons