Resultaten voor adhd en emoties

adhd en emoties
5 tips om je emoties te reguleren ADHDpositief.
Ik vermoed dat ik ADHD heb. Wat is ADHD? ADHD Kenmerken en symptomen. Heb ik ADHD? Gesprek met artsen. ADHD Persoonlijke behandelmethoden. Hoe werkt ADHDpositief. 5 tips om je emoties te reguleren. 5 april 2015 30 maart 2016 / 4.
Emoties bij kinderen met ADHD BrainMatters.
September 28th, 2015 Emoties bij kinderen met ADHD. Kinderen met ADHD hebben concentratieproblemen die vaak leiden tot problematiek op school. Naast de aandachtsproblemen zijn er echter nog andere eigenschappen van ADHD waar niet meteen aan gedacht wordt. Onderzoek wijst uit dat kinderen met ADHD vaak problemen hebben met het geven van een juiste emotionele reactie. Dus naast het cognitieve functioneren is ook het sociale functioneren een belangrijk punt in de hulpverlening voor kinderen met ADHD. Waarom hebben kinderen met ADHD problemen met het kiezen van de juiste emotionele reactie? Recent onderzoek wijst uit dat problemen in de breinnetwerken van kinderen met ADHD een verklaring kunnen bieden. Chillen in de fMRI. Steeds meer onderzoek naar psychische stoornissen maakt gebruik van resting-state fMRI RS-fMRI. In dit soort onderzoek wordt gekeken naar, de naam zegt het al, het brein van deelnemers terwijl ze rustig en ontspannen in de scanner liggen.
ADHD en overactiviteit. ADHD en overactiviteit Rob Derksen.
Als je als volwassene te maken hebt met ADHD, dan is het waarschijnlijk nodig dat jij jouw angsten en emoties gaat verwerken. Je zal mogelijk in verbinding moeten leren komen met je kwaliteiten en je missie en gaan ontdekken wat van jezelf jij nog niet gebruikt in jouw leven.
Deze tekst over ADHD is één van de beste die ik ooit heb gelezen dit moet iedereen lezen! Als ik later groot ben word ik. Voor de leukste vacatures in Midden Nederland.
Soms is het niet simpel om met ADD of ADHD te moeten leven en ik geloof dat mijn zoontje van 11 in het zelfde schuitje zit als ik. Ik heb zeer veel gehad aan deze tekst en begrijp mezelf een stukje beter nu.
Wat is emotieregulatie? PsyQ.
Hoe herken je ADHD bij peuters? Hoe werkt ADHD in de hersenen? Wat is aanbevolen literatuur over adhd en medicatie? Hoe kan ik een vriend of familielid helpen die ADHD heeft? Is er ondersteuning voor familie en direct betrokkenen van iemand met ADHD?
ADHD / ADD Core-Coaching.
Alle binnenkomende emoties en gedachten veroorzaken zon chaos dat het enorm veel energie kost om deze allemaal te ordenen en te structureren, laat staan er volwassen mee om te gaan. Je bent haast een speelbal van je gevoel van onrust en je hebt er geen greep op. Het snel geïrriteerd raken kan zowel voor de persoon zelf als voor zijn omgeving lastig zijn. Het is moeilijk om het gevoel snel in woorden om te zetten en deze op een constructieve manier te uiten. Het enthousiasme kan heerlijk zijn, maar ook doorschieten, waardoor de omgeving het hinderlijk gaat vinden. Dit alles draagt bij aan vaak een laag zelfbeeld en gering gevoel van eigenwaarde, faalangst, onzekerheid en weinig zelfvertrouwen. Uitvoering: Het is voor een ADHD/ADD-er moeilijk om iets wat opgestart is ook daadwerkelijk af te maken. Je raakt afgeleid, begint nieuwe impulsen te volgen, raakt het overzicht kwijt en ziet de benodigde tussenstappen niet meer. Wat zijn in mijn ogen de oorzaken van ADHD?
ADHD op vijf plekken in de hersenen zichtbaar Groot internationaal onderzoek bevestigt hersenverschillen bij ADHD Radboudumc.
Het onderzoek is uitgevoerd onder leiding van Barbara Franke van het Radboudumc en op 16 februari gepubliceerd in Lancet Psychiatry. ADHD wordt gekenmerkt door symptomen van aandachtstekort, impulsiviteit en hyperactiviteit. Een op de twintig kinderen heeft hier last van en tweederde daarvan houdt symptomen in hun volwassen leven. Eerder hersenonderzoek liet vaak tegenstrijdige verschillen zien in de hersenen binnen de groep van mensen met ADHD, waarschijnlijk door het gebruik van verschillende onderzoeksmethoden en een te kleine onderzoekspopulatie. De meest duidelijke afwijking zagen wetenschappers in de basale ganglia, het gedeelte van het brein dat betrokken is bij emotiecontrole en cognitie. Binnen het internationale ENIGMA-ADHD consortium werden de gegevens van 23 eerdere studies naar de volumes van zeven hersengebieden opnieuw geanalyseerd. Hieruit bleek dat het totale hersenvolume kleiner was bij mensen met ADHD, in vergelijking met proefpersonen zonder ADHD. Specifiek waren de volumes van de amygdala en de hippocampus kleiner. Ook waren drie onderdelen van de basale ganglia-onderdelen verkleind. De verschillen waren het beste zichtbaar in kinderen en minder duidelijk in volwassenen. De onderzoekers veronderstellen daarom dat de vertraging in de ontwikkeling van het brein karakteristiek is voor ADHD. Het grootse verschil werd gevonden voor de amygdala.
KRACHT! ADHD Hoofdkwartier.
Nadenkmoment voor je gevoelens uit. Ouders zonder ADHD houden hun te enthousiaste reactie binnen en dempen wat ze uitdrukken. Ze kunnen wel sterke gevoelens hebben, maar denken eerst over de hele situatie na voordat ze hun gevoelens uitdrukken. Ze hebben ze wel, maar reageren er niet zo sterk op als ADHD-ers. De vaardigheid om deze pauze te creëren is belangrijk. Dit stelt ons in staat om de situatie objectief te bekijken voor we onze reactie uiten. Het geeft ons de mogelijkheid om te zien hoe gevoelens onze gedachten en acties inkleuren. Gevoelens leidraad voor gedrag. Van volwassenen wordt verwacht dat ze lang genoeg nadenken voordat ze over hun werkelijke gevoelens praten of rationeler handelen. Daartegenover staat dat ADHD-ers hun gevoelens laten gelden als leidraad voor hun gedrag, zonder rekening te houden met de hele situatie. Maar als we afstand nemen van onze gevoelens, zien we het perspectief van anderen beter. Zo ervaren we dat een ander anders kan denken over dezelfde situatie. Net als iedereen die zich mee laat slepen in de emoties van het moment hebben ADHD-ers hier dus ook moeite mee.
De relatie tussen emotieherkenning en symptomen van de subtypen van Attention Deficit Hyperactivity Disorder bij jongens en de invloed van volgehouden aandacht.
De steekproef bevat 20 jongens van 7 tot 13 jaar. Ouders vulden een vragenlijst in over symptomen van subtypen van ADHD. Kinderen beoordeelden op de computer via fotos emoties in het gezicht en via geluidsfragmenten emoties in de stem. Tevens is via een computertaak volgehouden aandacht gemeten.

Contacteer ons